Een vlindertuin plannen

 

 

Butterfly National Beauty Week, die jaarlijks plaatsvindt in Tennessee, is het perfecte moment om je eigen bloemenweide te plannen. Vlinders worden net zo aangetrokken door bloemen op de weide als naar je tuin. Het plannen van een vlindertuin vereist slechts een beetje kennis over wat vlinders graag eten en welke soorten bloemen en planten ze zullen aantrekken.

Vlinders zoeken meestal naar open, zonnige gebieden om nectar te drinken. Omdat vlinders van maximaal zes bloemen tegelijk kunnen genieten, moet uw tuin in de lente klaar zijn om te verzamelen. Als u een vlindertuin plant, is uw eerste overweging de grond van de tuin. Gezonde bodems produceren gezonde vlinders. Om het succes van een vlindertuin te garanderen, voegt u veel organisch materiaal toe aan de bestaande grond.

Vervolgens moet u rekening houden met de grootte van uw tuin. Als je dertig tot veertig soorten vlinders in je tuin wilt hebben, heb je veel ruimte nodig. Een tuin van twee tot drie hectare biedt plaats aan ongeveer twintig soorten. Nadat de grootte is bepaald, kunt u kiezen welke soorten vlinders u wilt aantrekken. Er zijn rupsen, overwinterende monarchen en een groot aantal vlinders die halverwege het seizoen voor uw gebied zijn.

Nadat je een plek voor je vlindertuin hebt gekozen en de soorten vlinders die je wilt aantrekken, is het tijd om de tuin te plannen. Het is een goed idee om een ​​lay-out van de vlindertuin op papier te tekenen of in te kleuren. Zo krijg je een idee van hoe de uiteindelijke tuin eruit komt te zien. Zodra de kleuren zijn getekend en de lay-out is ingesteld, is het tijd om te beginnen met planten.

Het is belangrijk om geschikte planten te kiezen voor uw klimaat. Wilde bloemen zullen bijvoorbeeld in elk klimaat vlinders aantrekken, maar ze zullen niet zo lang in de buurt blijven als planten zoals kroontjeskruid en geurige zonnehoed. Vlinders bezoeken geen dille, venkel of peterselie, dus dit zijn waarschijnlijk geen planten voor je tuin. Een vlindervriendelijke wilde bloementuin omvat waardplanten en een verscheidenheid aan nectarplanten, zoals vlinderstruik, forbs en distel.

Een van de gevleugelde wezens waar vlinders door worden aangetrokken, is de vlinderstruik. Je kunt deze planten op internet vinden en tuinen bezoeken om er een te vinden die bij je past. Zoek in een kinderdagverblijf naar de vlinderstruik. Het zal u misschien verbazen dat een struik een zeer aantrekkelijke tuinplant kan zijn.

Als u geen planten weet die vlinders zullen bezoeken, kunt u overwegen een vlinderboek te kopen in plaats van een tuin te ontwerpen. Deze boeken staan ​​vol met honderden soorten vlinders en bevatten zelfs tekenlessen.

Zelfs als je merkt dat je geen planten hebt, kun je de lokale vlinderpopulatie helpen ontwikkelen door stenen te leveren om te nestelen. Het is duidelijk dat de rotsen in de open lucht worden weggelaten en vlinders aantrekken die de plaats toevallig vinden.

Vlinders worden aangetrokken door modderplassen, dus zorg ervoor dat je een paar modderplassen in je tuin plant. Als je een plek wilt voor je pasgeboren rupsen om hun thuis te maken, is het belangrijk om een ​​plant te gebruiken die voor hen aantrekkelijk is. Maar het verschil tussen een rups en een vlinder is dat de rups alle kleine rupsen die naar de plant komen, eet. Dus als je volwassen vlinders wilt aantrekken, moet je je concentreren op het plaatsen van planten die voor hen aantrekkelijk zijn.

Vlinders bezoeken vaak zonsondergangtuinen en er zijn een paar soorten planten die veel nectar voor hen zullen leveren. Nectarplanten voor de vlinders zijn vlinderwier, paarse zonnehoed, zonnebloemen en klavers.

Het kan even duren voordat vlinders uw tuin bezoeken, maar u kunt er zeker van zijn dat u een aantal prachtige foto's krijgt zodra u uw vlinders op bezoek krijgt en er foto's van begint te maken.